Nieuws      

 

Oproep: Wie van de uit Nederlands-Indië gerepatrieerden deelt zijn verhaal?

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam opent een drieluiktentoonstelling rondom MS Oranje op 8 september 2018. In één van die tentoonstellingen staat het persoonlijke verhaal van gerepatrieerden centraal. Door middel van interviews, afgenomen door Coen Verbraak, zullen hun verhalen in de tentoonstelling worden belicht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het scheepvaartmuseum: info@hetscheepvaartmuseum.nl

 

DHV Symposium 2018

 

04/02/2017

 

Op zaterdag 7 april 2018 organiseert de Drentse Historische Vereniging  haar tweejaarlijks symposium 'Genetische Genealogie. 

Sprekers van gerenommeerde universiteiten uit binnen‐ en buitenland gaan in op de verschillende DNA‐technieken en leggen uit hoe DNA‐onderzoek gebruikt kan worden bij familieonderzoek. Bijvoorbeeld als het gaat om koekoekskinderen. Is dat percentage echt wel zo hoog als we altijd denken? 

Zie voor aanmelden en meer informatie de website van Drentse Historische Vereniging.

 

 

 

21/12/2017

Phantasmagoria is een brug tussen de bezoekers van de bibliotheek naar de persoonlijk op te vragen informatie van het Indisch Familie Archief. Het zijn beelden van algemeen erfgoed in de stad die te maken hebben met het Indische verleden. Het zijn atmosferische beelden die aanzetten tot het actief op zoek gaan naar de persoonlijke Indische roots met behulp van het archief. Een Phantasmagoria is een reeks van lukrake associatieve beelden, zoals te zien in een droom. Constant veranderende scènes samengesteld uit talrijke elementen. In dit geval over de samenkomst van Indië en Den Haag. Een enorm bewogen periode met veel perspectieven op wat er gebeurd is.
Het is een gesnipperde herinnering van een generatie die bijna uitsterft. Belangrijk dus om vast te leggen voor de opvolgende generaties. Daarom is hier een Phantasmagoria ontstaan, een ontmoeting van alle perspectieven. Als gespreksstarter voor de bezoeker en als brug tussen het Indisch Familie Archief en de degene die meer zou willen onderzoeken over genealogische, biografische en iconografische gegevens over Europese en Indo-Europese families uit voormalig Nederlands-Indonesië. Kom langs en loop rond in de dromerige situatie en ontdek de talrijke vormen van erfgoed die in de stad, het archief en uw persoonlijke omgeving terug te vinden zijn. (tekst Iris Erkelens)

  

 

 

06/09/2017

De Telegraaf: Oudstrijders over de situatie in Korea

 
Collega Herbert Kuin in De Telegraaf

Trots op onze Indisch Familie Archief collega Herbert, een interview in
De Telegraaf over de ontwikkelingen in Korea.
Veel oudstrijders volgen nauwlettend het nieuws. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        En verder        

   U vindt ons ook op Facebook

           Vind ons ook op Facebook!

 

   Geïnteresseerd in Indische
   Genealogie? Kijk ook eens op

                Indische Genealogische Vereniging

Indische Genealogische Vereniging

 

 

 

Nieuwsarchief